Ravut Suomessa
Suomalaisia rapulajeja ovat Jokirapu, Täplärapu ja Kapeasaksirapu. Ravut pitävät hämärästä ja viettävät päivänsä pesässään. Ravun ravintoa ovat kasvinosat, selkärangattomat eläimet ja heikommat lajitoverit. Loppukesästä järjestetään rapujuhlia, joissa syödään rapuja. Ruskearapu muuttuu punaiseksi, kun sitä keitetään. Ravustuskausi on Suomessa Heinäkuun lopulta Lokakuu loppuun. Metsähallitukselta saa ravustuslupia.
Minä tykkään syödä rapuja. Rapu maistuu hyvältä. Minä syön rapuja perunan kanssa. Minä olen käynyt ravustamassa isä kanssa. Minusta on kivaa ravustaa.
Kirjoittanut Henri
Pixabay
LÄHTEET
https://www.raputieto.net/ravut_suomiravut.htm
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ravut
https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/ravustuslupa.html
Julkaistu 23.9.2024